Вторият бит министър на Радев коментира нападението над него и контрира Кацаров за зелените сертификати

Николай Денков от Нова телевизия май

„Ако въведем зелен сертификат за учителите веднага, това ще доведе до криза“. Това обяви по Нова телевизия министърът на образованието проф. Николай Денков.

“Не може такъв сертификат да се въведе от днес за утре, защото ще останем без учители. Ако има гратисен период, тогава това трябва да се изговори със социалните партньори – синдикати и директори, така че да се разберем какво правим“, уточни той.

Така той влезе в задочен спор с колегата си от служебния кабинет Стойчо Кацаров. Минути преди участието на проф. Денков в сутрешния блок на телевизията, там събеседник беше един от заместниците на Кацаров – Димитър Петров, който убедено заяви, че вероятно до 4 седмици държавните служители и учителите също ще бъдат задължени да имат зелен сертификат.

Направихме всичко възможно да убедим учителите да се ваксинират. Ако те и сега не го видят – какво да направим?“, попита още Николай Денков.

Той коментира и нападението над него от протестиращи. „Не мисля, че има нещо особено интересно. Отивах към МОН, където трябваше да си свърша работата. Ако ме питате за мен каква е тази случка – това е случката, в която ми пречеха да си свърша работата”, каза Денков. И добави: „Смятам, че тези хора са изключение. Аз съм дълбоко убеден, че българите са миролюбиво настроени”.

Иначе тези, които не притежават зелен сертификат и нарушават мерките, ще бъдат глобявани, посочи Петров.

“За физически лица глобата е до 1000 лв. Ако има съмнение, че документът е фалшив, може да се повдигне обвинение“, закани се той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ