Аферата за 30 милиона: Шефът на Икономическа полиция с първи коментар и разкрития за далаверите на превозвачите в Пловдив

шефът на Икономическа полиция в Пловдив

Превозвачите в Пловдив, които получиха обвинения – Веселин Дошков и Иван Чолаков, са отчитали загуба, като са вписвали в пътните листове по-дълги курсове от реално направените. Това  обяви шефът на Икономическа полиция комисар Славчо Алексиев на извънреден брифинг.

През последната година служителите на ОД на МВР – Пловдив, проведохме в  отлична координация с ДАНС разследване и успяхме да неутрализираме риска Пловдив и Асеновград да останат без градски транспорт. Предотвратихме изтичането на общински и държавни средства за подпомагане на градския транспорт. Повече от една година ежедневно събирахме информация, която бе оценена от прокуратурата и вчера бяха повдигнати обвинения”, каза шефът на Икономически полиция, цитиран от „Трафик нюз“.

Освен двамата превозвачи, са обвинени и четирима общински служители – шефът на ОКТ Пламен Вълков, предшественикът му Борислав Кръстев и главният счетоводител Лидия Пастърмаджиева, както и един от Община Асеновград. Всички те са с мерки за неотклонения – „парична гаранция”.

„Дружествата са подавали отчетни документи в общините за изплащане на суми за подпомагане на транспорта, като са декларирали, че работят на загуба, както и в пътните листове са отбелязвали по-дълги пробези, отколкото са извършили реални. Обвиненията са за документни измами, а общинските служители за длъжностни престъпления, като не са осъществявали контрол”, каза Алексиев.

Шефът на пловдивската полиция ст. комисар Димитър Балев заяви, че съвсем скоро се е извършила структурна и кадрова промяна в ОД на МВР Пловдив заради  необходимостта от повишаване на капацитета на тази служба и нейните резултати.

„Тази структура има 6 успешни реализации вече  Ръководството на пловдивската дирекция ще бъде безкомпромисна за прояви на корупция на каквото и да не ниво”, каза ст. комисар Балев.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ