Бойко Борисов в атака и днес, нито ден без бой по каската на Румен Радев

5

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се среща с туроператори и холелиери. Поводът са опасенията на бранша, че въведените мерки вече водят до фалити, а помощ от държавата няма.

 „Сега Кацаров вика национално бедствие, Европа обаче го преодоля. Стачкуваха и на Макрон и на Меркел, а ние антиваксъри. Трябваше да правят това, което прави Европа.“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Кого лъжат със зеления сертификат, защо в Англия не те пускат с първа доза. Побългаряваме всичко“, категоричен беше Борисов.

Той допълни, че няма никакви мерки, а в същото време постоянно се теглят държавни заеми. Борисов подчерта, че само този месец са изтеглени 1,8 млрд. лева.

„Като тръгнеш за Силистра да пиеш бира, без АМ „Хемус“ ще стигнеш вечерта за ракията“, заяви Борисов.

Проф. Георги Рачев подчерта, че това е било изключително важно за туристическия бизнес, защото хората просто не искат да пътуват, защото има отнема много повече часове.

Ричард Алибегов допълни, че сметките за ток вече са се вдигнали двойно.

„Само за Гешев се говори, това ли ви е промяната? Тока ли ще стане по-евтин или продуктите? Свалихме ДДС на бирата и какво от това.“, коментира Борисов.

Той допълни, че няма дебат за важните теми за цената на тока: „Хванати са в лъжа за цената на газа, няма дебат за нищо.“

„Първо избора беше или да затваряме или зеления сертификат, за нас беше по-добре да работим. Но при 20% ваксинирани това е невъзможно. Казахме, че тази мярка няма да работи. Първия и втория път когато затворихме нямаше ваксини, а сега има 4 вида ваксини. В момента нямаме никакви мерки. Имаме 80% спад на оборота и високи сметки. Бизнеса не е против зеления сертификат, но ясно искахме антителата на преболедувалите да се признават. Това лесно може да се докаже с тест и казахме да го направят за 30 дни. Заведенията са празни.“, категоричен бе Алибегов.

Той допълни, че няма направени никакви икономически мерки в момента, а само преди няколко месеца ежедневно са обсъждали с министър Сачева и Лъчезар Борисов, за да може да има мерки, а сега няма никакви.

Николина Ангелкова припомни, че в Народното събрание е било решено да има мерки, а сега правителството на Радев се оправдава, че няма работещо НС.

Борисов допълни, че и при два парламента никой не е мислил как да помогне на бизнеса и са се занимавали със съвсем различни неща.

Туроператорите заявиха, че от година не работят, а единствената мярка, която имат е 60 на 40.

„В момента ние не можем да оцелеем. Загубихме пазари, позиции и ще са ни нужни години да се възстановим“, заявиха туроператорите.

Проф. Рачев определи вчерашния пърформанс на Кацаров на „детска градина, докато не се взимат никакви мерки за бизнеса“.

„Обиколих цяла Европа, как чаках ваксините да пристигнат. Всеки ми даде и в един момент имахме 3 милиона ваксини. Едните се унищожиха, други продадоха, трети дарихме“, заяви Борисов.

Туроператорите заявиха, че ако не се вземат спешни мерки туристическият бранш ще загине. Според тях е добре в следващото Народно събрание да има отделна комисия, която да се занимава с мерките и са нужни 20 милиона лева за един гаранционен фонд. Борисов допълни, че само за тази година са дадени 500 милиона за избори, които са можели да отидат за съвсем други неща.

„Гаранционен фонд, магистралите да се довършат, направихме и много облекчения“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Очаквайте подробности!  

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ