Откровен Герджиков: Румен Радев остави България без пилот в самолета, в свободно падане сме

13

Кандидатът за президент Анастас Герджиков обвини Румен Радев, че България е в състояние на свободно падане от 6 месеца насам. Професорът дори вече се питал дали има пилот в самолета.

В Нова телевизия той бе категоричен, че служебното правителство на Румен Радев се е провалило с управлението на Ковид кризата.

Според Герджиков големият проблем през целия период, в който държавата остана без редовен кабинет, е липсата на парламент и контрол върху действията и бездействията на служебното правителство.

Той е категоричен, че отпървата седмица след обявяването на кандидатурата си посочил и достижения, но и грешките на предишните управляващи от ГЕРБ.

Герджиков припомни, че президентските избори са мажоритарни. „Избираме личности, избираме хора, които според нас имат необходимите качества, които предлагат необходимата визия за развитие на България. Няма партия в момента, която да има 50 процента подкрепа. Няма и коалиция с необходимото доверие – иначе щяхме да имаме редовно правителство”, посочи той и допълни: „Очевидно е, че който и да бъде избран за президент, той ще има подкрепата на мнозинството на българските граждани, а не от отделна партия”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ