„Рашков е пияница, неговата мамица“ привика на разпит в МВР двама министри на ГЕРБ

бойко рашков

Дни преди парламентарните и президентските избори, вътрешният министър на Румен Радев, за когото народът скандира „Рашков е пияница, неговата мамица“, стана изключително активен. След като миналата седмица в продължение на час обявяваше „схеми за източване на милиони от държавата“, днес той е решил да продължи с репресиите.

По искане на Бойко Рашков за разпит ще бъдат извикани бившите регионални министри Николай Нанков и Петя Аврамова. Според силовия министър на Радев, който той цитира дословно в речите си по площадите, двамата бивши министри били отговорни за строежа на АМ „Хемус“ и трябва да се явят в полицията, за да дават обяснения.

От своя страна прокуратурата все още не е получила нито един документ за „разкритията“ на Бойко Рашков, за изнасяни пари или кухи фирми. Това на практика означава, че МВР на Радев и Рашков сами си водят разследване и привикват кандидат-депутати само от една партия без да е ясно за какво.

Също така стана ясно, че няма арестувани по „разследването“ за АМ „Хемус“, тъй като прокуратурата не е уведомена, както е по закон. Ако такива е имало, както Рашков твърди, то трябваше да има съобщение и до прокуратурата. Единственото задържане, което може да се извърши е по Закона за МВР в срок от 24 часа, но ако няма доказателства и не се разреши от съда, то ареста няма как да продължи. Така Рашков прибира симпатизанти или членове на ГЕРБ седмици преди изборите.

Припомняме, че именно по този начин беше привикан за разпит и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Рашков му беше изпратил призовка, без да е ясно за какво ще бъде разпитван, а и след това никой не разбра. Въпреки това, силовият министър назначен от Румен Радев седмици наред обясняваше, че ще арестува Борисов, което така и не се случи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ