Първо предателство на новия премиер Кирил Петков, отказваме се от Македония срещу бизнес

payimage-510463

Кирил Петков и Асен Василев са заявили готовност за сделка със Северна Македония. Това става ясно от тяхно изявление пред агенция МИА, цитирано от БТА.

По думите им никой нито в България, нито в Република Северна Македония има полза от това, че между двете страни няма най-добри междусъседски отношения. „Искаме нов подход за решаване на проблема между Скопие и София“, е цитиран да казва за агенцията Кирил Петков. „Този път, ако зависи от българската страна, историците и политиците няма да бъдат проблем“, подчертава още той.

Асен Василев казва също за МИА, че в отношенията между двете страни трябва да се говори за бъдещето и за настоящето.

„Хората трябва да се чувстват спокойни, никой да не бъде угнетяван, трябва да има общ бизнес, групи студенти от двете страни да могат да се посещават взаимно, да се организира балканско първенство по футбол, а не само българо-македонско, и хората да се опознаят и да живеят по-спокойно и в двете страни. Тогава фокусът на историята ще се прехвърли в настоящето и на онова, което можем да направим в бъдеще, тъй като ако гледаме само назад, никога няма да направим крачка напред“, смята Василев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ