Румен Радев бесен на Корнелия Нинова: До петък искам главата й! Започвайте я!

Корнелия Нинова, Румен Радев 2

Назначеният за говорител на служебното правителство Антон Кутев написа кърваво послание до Корнелия Нинова след поредната изборна загуба. Това е началото на президентски пуч срещу лидерката на БСП, научи 7DniBulgaria.bg.

Той е разпореден снощи лично от Румен Радев, като задачата е до петък Нинова да хвърли такава. Уплашеният Радев се опасявал, че до петък Корнелия няма нито веднъж да призове членовете на БСП да се активизират и за балотажа. А това сериозно ще разклати поста му. Снощи Нинова по интересен начин обясни подкрепата си за Радев: Каквото можа БСП, го направи!

„Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена. Решенията на Нинова вече нямат никакво значение. Сега важно е дали 130-годишна партия може да реши проблем със собственото си управление“, написа Антон Кутев в личния си профил във Фейсбук.

По думите му „става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред“.

„После ще се сблъскаме с много други проблеми и спасяването на БСП ще бъде дълъг, труден и несигурен процес. Но така повече не може да се продължи и ден!“, пише Кутев.

Веднага след него се включи и личната евродепутатка на Радев – Елена Йончева. Тя също поиска оставката на Нинова. Срамното е, че точно Корнелия я приюти в БСП, а по-късно направи и скъпоплатен евродепутат, след като Десислава Радева нарита Йончева от министерството.

Няма и тайна кого гласят за мястото на Корнелия Нинова – доскорошната ѝ дясна ръка Крум Зарков, чиято майка Анна Заркова е част от ИК на Радев. Преди броени дни плановете бяха заявени в почти прав текст и от самия Радев, който каза, че Зарков е „е лицето на бъдещите политици“.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ