БСП сензационно: Хора от хорото на Радев искат да излезем от преговорите и да няма правителство

payimage-511291

„Ако БСП излезе извън преговорите за съставяне на правителство, това означава да няма редовен кабинет и да влезем в тежка социална и политическа криза. Подобно поведение е безотговорно. Но защитници на такова поведение са една група опозиционери в БСП – някой ги наричат вътрешна опозиция. Аз ги наричам хората от хорото. Става дума за лица, които след президентския вот се хванаха на хоро в чест на победата на Румен Радев“. Това обяви по Нова ТВ Явор Божанков, избран за депутат в новия парламент от гражданската квота на БСП.

Той заяви, че тези хора са искали оставката на Нинова и са я получили, но това не е оказало достатъчно, защото са поискали смяна на преговорния екип. Според Божанков голяма част от тази опозиция миналата година не са участвали на протестите, а след влизането на прокуратурата в президентството не са поискали оставката на Гешев.

„Единственият протест, в който участва тази група е срещу ръководството на БСП и искане за оставка на Нинова“.

Божанков обясни, че тези хора са готови да саботират преговорите и да тласнат страната към нови избори, защото „ не са те, а някой друг“.

„Вътрешните скандали в партията няма да окажат влияние върху съставянето на правителство“, категоричен беше той.

„Хората от хорото са готови да саботират собствената си партия и да вкарат страната в нови избори и хаос“, добави Божанков.

Той коментира и заявката на Крум Зарков да се кандидатира за нов лидер на БСП.

„Крум ми е приятел, едни хора искат да го употребят като го хвърлят в битка срещу Нинова“, уточни Божанков.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ