Нинова и Кирил Петков: Вие тъпанари, ще ходите на работа със зелен сертификат! Ние както си искаме

Корнелия Нинова

Без зелен сертификат в НС – това стана ясно след първия председателски съвет на 47-ото НС. Така новата власт показа, че се има повече от обикновените хора, задължавайки тях да ходят на работа със сертификат, но отменяйки го за самата нея.

Партиите така и не стигнаха до консенсус, но темата остава отворена и ще се събират становища на здравните институции, обясни председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров. Партията на Кирил Петкове  за това в НС да се влиза от депутати без сертификати.

От ПП, ГЕРБ и ДБ са за налагането на зелен сертификат за депутатите. От БСП обаче са категорично против, обясни Корнелия Нинова, защото според нея така ще се затрудни работата на депутатите.

Значи обикновените тъпанари могат да се биат за сертификати, за да работят, докато лентяите от парламента – не!?

Партиите обаче се разбраха първа точка в утрешното заседание на НС да бъде изслушването на министъра на културата Велислав Минеков по казуса с вестник „Труд“.

Депутатите ще гласуват и формирането на първата си комисия – тази за изготвянето на нов правилник на парламента.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ