Най-срамният партиец на Нинова и бивш басейнаджия е новия министър на… туризма!

payimage-497672

Новият министър на туризма Христо Проданов е част от лобито на хотелиерската фамилия Златеви.

Проданов обаче няма абсолютно нищо общо със сектора, та дори не говори чужд език. Освен, ако не броим за близост поставянето на тръби за басейни и тяхното почистване, което е част от трудовия му стаж. В останалото време опитът на Проданов е като магазинер и като партиец.

В БСП го парашутира дясната ръка на Румен Овчаров – Анна Янева. В момента тя е подсъдима заедно с Овчаров за финансови нарушения в енергетиката, а иначе е възлов член на КЗК, която би трябвало да отговори защо при 20% спаднал за месец петрол, у нас имаме рекордни за всички времена цени на бензина и дизела, та и не падат.

Янева прави Проданов прави шеф на червените в Район „Триадица“. През 2016 г. под крилото си го взема Калоян Паргов и го издига за свой заместник в ръководството на софийската организация на партията. Понеже Проданов се оплаква, че няма как да се издържа, е трудоустроен за член на борда на доминираното от ГЕРБ общинско дружество „Пазари Изток“.

И това обаче не стига на амбициозния басейнаджия и Паргов го предлага за водач на листата на БСП в 23-и избирателен район – София през 2017 г.

През следващата година той не само предава шефа си срещу поста на заместник на Корнелия Нинова в парламентарната група на БСП, но и се превръща в неин най-верен спътник. Заедно с друг неин тогавашен зам. – Георги Свиленски, опитват да направят преврат на Паргов на конференцията на софийската организация на БСП през 2020 г., но се провалят.

Двамата в комплект водиха листите на червените на последните избори в 23-и и 24-и избирателен район, постигнали най-лошите резултати на партията за повече от 102 години, по-ниски дори от срамните за историята на БСП национални проценти на самата партия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ