ГЕРБ: Правителство, доминирано от мракобесен комунист!? Да не ни търсят, като им потрябваме за конституцията…

Даниел Митов 1

„Не можем да подкрепим правителство, в което участва Бойко Рашков –  една от най-мракобесните фигури от комунистическото ни минало.“

Това заяви зам. председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред Би Ти Ви минути преди да започне извънредното заседание на парламента, на което се гласува правителството на Кирил Петков.

„Едно е да не бъдеш щаден, друго е да си под репресия. Подобен тип стресови ситуации, непрекъснато се хаби обществена енергия и ресурс, никога не водят до нищо добро. Опитите опозицията да бъде задушена не са ефективни“, каза още той.

По думите му заформящата се четворна коалиция е на президента Радев. Той оставил свои назначения на ключови позиции както и министри, дори „Продължаваме промяната“ била президентска партия, каза Митов.

Той определи Бойко Рашков като пречка ГЕРБ да се включи към коалиционното мнозинство за промени в конституцията. „За момента докато Рашков, не знам дали са възможни разговори за конституционно мнозинство с коалицията. Опасявам се, че в момента концентрацията на власт е в ръцете на президента“, каза Митов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ