ГЕРБ трича новата власт в парламента, показа й, че е мързелива и некадърна

payimage-514562

ГЕРБ атакува мизерната програма, с която стартираха депутатите работната си седмица.

В нея бяха включени гласуването на заявления за напускане на парламента от депутатите Яна Балникова и Лена Бориславова от ПП, както и промяна в ръководството на временната комисия за парламентарния правилник.

Към този дневен ред управляващото мнозинство добави и създаването на временна комисия по въпросите за енергийната криза и предложения за справяне с нея, което е абсурдно.

След гласуването на програмата Даниел Митов от ГЕРБ-СДС се оплака на трибуната от очертаващия се извънредно кратък работен ден. „Помня предишните два парламента, които очевидно бяха нагласени да бъдат с кратък живот, ни заливаха със законопроекти. Сега в момента имаме нищо и два пъти по нищо“, обяви той.

Последва го съпартийката му и бивш енергиен министър Теменужка Петкова. Тя обаче се фокусира върху искането за комисия по енергийната криза. „Българският народ, като види с какво се занимаваме, ще реши, че наистина има енергийна криза в България.

Енергийна криза има тогава, когато има проблеми с доставките на енергийни ресурси. Няма информация за това“, изтъкна тя. И посочи, че ако става въпрос за цените на тока, това попада в правомощията на енергийния регулатор КЕВР.

„Моля, когато се създава този дневен ред, все пак да се съобразявате, че държавността в България не започва от промяната. Държавност е имало и преди вас, ще има и след вас“, нахока Петкова новите управляващи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ