Почина обичаната докторка, чийто брак бе съсипан от Мая Манолова

Мая Манолова

Ковид-19 взе още една жертва. Медицинското съсловие в Димитровград е в траур след загубата на д-р Нина Найденова, първата съпруга на Ангел Найденов. Уважаваната лекарка повече от месец бе на апаратно дишане в болница заради срещата си с коварната зараза. На 20 ноември тя призова в социалната мрежа фейсбук всички нейни близки, приятели и познати да се молят за нея, тъй като състоянието ѝ не било добро. На 9 декември обаче докторката издъхнала.

Това бе втора среща за нея с вируса в рамките на една година. През пролетта тя отново бе болна, но прекара сравнително лек Ковид, след който се възстанови и се върна на работа, за да се грижи за пациентите си.

След новината за нейната кончина фейсбук профилът ѝ бе залят със стотици жалейки. Бившият ѝ мъж Ангел Найденов също пусна такава – снимка на свещ на черен фон. Той обаче реши да запази мълчание и не написа нито ред в памет на първата си жена и майка на единствената му дъщеря. Жалейка нямаше от страна на Мая Манолова. Именно след появата на русата амбиция в живота на Ангел и Нина тяхното семейство рухва. До последния си дъх д-р Найденова живееше с болка в сърцето от тежката раздяла с любовта на живота си, както тя наричаше бившия военен министър. Преди точно 10 години идва крахът на отношенията им. На сватбата на щерка им Деси Нина разбира, че Ангел ѝ иска развод и е решил да заживее с извънбрачната си до онзи момент партньорка Мая Манолова. Въпреки че Найденова знаела за авантюрата, смятала, че ще приключи бързо, но впоследствие болезнено изживява сватбата на мъжа си и лидерката на „Изправи се, БГ“.

Нина и Ангел са двойка цели 38 години преди появата на Мая Манолова. Двамата се влюбват на ученическата скамейка, заедно са и като студенти, после тя го подкрепя през целия му професионален и политически път. „Бях съкрушена, когато Ангел ми поиска развод. Почувствах се огорчена и наранена. До последно имахме добри взаимоотношения. Непрекъснато поддържахме връзка по телефона, отнасяше се мило с мен. От известно време насам усещах, че има друга жена в живота му, но смятах, че това е буря, която ще премине“, сподели д-р Нина Найденова в едно от малкото си интервюта след раздялата. „Винаги съм избягвала публичността. Никога не съм искала личният ми живот да става достояние. Бях провокирана да говоря. Жената, която сега е с мъжа ми – г-жа Мая Манолова, първа каза неща, които човешката етика и морал изискват да не се споделят публично. Разкри връзката си с него още преди нещата между нас да са окончателно приключили“, разказва приживе д-р Найденова. „Наистина се надявах да постъпи разумно и да си остане в семейството. Не вярвах да причини такава болка на хората, които най-много го обичат – на мен, дъщеря ми, зет ми, майка му. Всички сме се снишили по-ниско от тревата в момента. Никъде не излизам. Не ми се събира с хора. Не искам да ме съжаляват“, споделяше мъката си д-р Нина Найденова.

Въпреки семейната драма лекарката от Димитровград никога не подходи със злоба и мъст. „Простих на Ангел, не мразя Мая Манолова, въпреки че разби живота ми. Колкото и смешно да звучи, голямата мечта ми беше да остарея с него. Хората се плашат от старостта, но исках да се пенсионирам, за да мога всяка сутрин да се събуждам до него“. До последно лекарката не изтри общите си снимки с голямата си любов от своя фейсбук профил, които проследяваха съвместния им път от младежи до последните им мигове заедно.

Ангел и Нина имат една дъщеря Десилава, която работеше дълго време в посолството ни в Берлин, но вече се е установила в България. Тя ги дари с внучета близнаци, които бяха голямата радост за д-р Найденова в последните години.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ