В сряда в София ще е ад: „Възраждане“ плаща транспорт от 32 града, 10 000 блокират парламента

Костадин Костадинов

Близо 10 хил. от цялата страна да блокират сградата на парламента в сряда. Това се заканват организаторите на протеста срещу зелените сертификати от партия „Възраждане“. Той е свикан за 12 ч.

Със сигурност ще присъстват поне 2300 души, става ясно от фейсбук страницата, създадена специално за събитието. Други 5 хиляди са заявили интерес.

Събитието е създадено в социалната мрежа още на 29 декември. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов предупреди дори в пленарната зала миналата седмица, че на колегите му депутати от останалите парламентарни групи ще е нужен бял автобус, за да се спасят от народния гняв. Той препрати към нощта от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски през 2013 г., когато полицията се опита да изведе избраниците от Народното сълбрания с белия рейс, но напразно близо 2 часа той опитваше да си пробие път през хората.

Самият Костадинов обаче ще пропусне най-важното събитие на партията си, откакто тя влезе в Народното сълрание след изборите през ноември. Той бе участник в консултативния съвет при президента в понеделник и заедно с всички останали политически мъже, събрали се на „Дондуков“ 2, е поставен под карантина заради 6-часовия контакт със заразения с коронавирус парламентарен шеф Никола Минчев.

Лидерът направи няколко видеообръщения към антиваксърите с призив да дойдат на протеста. Той обаче щял да се включи дистанционно.

Междувременно обаче излезе и журналистическото разследване, което разкри, че 1/3 от парламентарната група на „Възраждане“ са се ваксинирали, докато бунят протести срещу мерките и ваксините, други двама имат сертификати след преболедуване.

Във фейсбук страницата на шествието се призовава всеки заинтересуван да се свърже с близката структура на партията в населенето място, където живее.

Проверка в профилите на „Възраждане“ в инстаграм и „Телеграм“ показват, че е платила автобуси от 32 населени места, сред които Варна, Шумен, Габрово.

Българи от Германия също щели да пристигнат специално за протеста. „Идвам, за да се бием!“, каза пред „24 часа“ постоянно живееща в Германия българка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ