За първи път в историята: Кабинетът оставя Пловдив на тъмно, спират лампи и осветление в града

payimage-440917
Здравко Димитров

Уличните лампи в Пловдив вече са с намалено работно време. От 25 януари те ще светят от 17,50 часа вечерта до 7,20 сутринта, т. е. с 30 минути по-кратко от предишния интервал, който беше от 17,35  до 7,35 часа. Това обявиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

В момента се обсъжда и спиране на художественото осветление на някои от обществените сгради в града.

Така и Пловдив се нареди до градовете, които въведоха режим на тока. В община Раковски той вече действа.

“Една трета от 30-те хиляди осветителни тела по улиците и обществените пространства в Пловдив са с подменени енергоспестяващи лампи. Благодарение на тях месечното потребление е по-ниско. Въпреки това сметката на община Пловдив в сравнение със същия период миналата година е увеличена заради по-високата цена на тока”, обясни зам.-кметът Тодор Чонов.

Досега градоначалникът Здравко Димитров беше против да се спира уличното осветление, но е отстъпил заради сметките, които вече надхвърлят половин милион на месец. Той помоли за помощ от кабинета за един от най-старите градове в света, но беше отрязан от Кирил Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ