Мая Манолова разкри, че Радев разчиства Кирил Петков: Има нова лява формация и ние сме част от нея

payimage-509437

Бившият омбудсман Мая Манолова призна в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви, че се готви нов политически проект с нейно участие.

„Има нужда от нов, голям, мащабен, социален проект, който да защити хората в условията на икономическа и социална криза. Водят се разговори в момента. В този проект ще се включат различни организации. Ако ме питате дали „Изправи се.БГ“ ще са част то него – да, ще бъде. Търси се много широко обединение“, посочи Манолова.

Преди време се появиха информации, че лидер на бъдещата формация вероятно ще е служебният вицепремиер Атанас Пеканов. Формацията е под крилото на президента Румен Радев, което означава, че той снема доверието си от Кирил Петков.

Манолова не каза дали новата формация се прицелена в недоволни от политиката на БСП социалисти. И лаконично коментира: „Вътрешнопартийните процеси в БСП не са източник и двигател на тези процеси. Факт е, че партията на Нинова не изпълнява ролята си да защитава работещите хора, пенсионерите и уязвимите.“

Лидерът на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ отправи критика към правителството, че то не се занимава с важните за хората проблеми. С което пък постави конфронтацията между новата президентска формация и управляващите.

„На ръба сме на цунами от социални проблеми. И това е камбаната, която бием от ИБГНИ, защото властта не се занимава именно с тези проблеми на обикновените хора. Те се занимават с всичко друго, но не и с инфлацията, не и с повишените сметки, не и със задлъжняването, не и със страховете на хората“, коментира Манолова.

По думите й няма държава в Европа, която да не се е заела незабавно с компенсации – и на социалните институции, и на бизнеса, и на домакинствата. И напомни, че там бяха замразени цените, но не чрез мораториум, а с това, че държавата е поела цялото увеличение.

„Не виждаме абсолютно никакви мерки в следващия бюджет, които да решат най-голямата болка и страх на хората“, посочи Мая Манолова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ