Разкриха каква е Промяната: Да срине градовете, управлявани от кметове на ГЕРБ, да ги унищожи

Живко Тодоров

В общината, в данъците няма ръст и съотвено няма такъв в приходите. Приходите намаляха, защото бизнесът от началото на ковид кризата работи с по-малък капацитет.  С увеличението на минималната работна заплата ще трябва да плащаме повече пари, за да плащаме заплатите на служителите за озеленяване, това означава още по-малко пари за инвестиции и по-голяма натовареност на бюджета. Няма държавна подкрепа. 500000 лв. е само сметката за ток.

Това каза в началото на срещата на актива на ГЕРБ-Стара Загора с лидера на партията Бойко Борисов кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Предложението на ГЕРБ за 100 процента компенсации – на общини, на училища, на църковни институции – е много важно, добави Тодоров. Направихме много неща – ремонти на училища, паркове – паркът от 100 дка, който беше предоставен от държавата на общината. може да видите училище „Васил Левски“, Строителния техникъм, детските градини. Така, че „лошото“ управление даваше пари и правехме тези неща. Днес „Промяната“ доведе тези цени и иска от нас да плащаме тези сметки за ток.

Аз не виждам нещо да се случва с Плана за възстановяване, т.е. до местните избори няма да получим средства, а трябва да плащаме увеличените в пъти сметки. Финансистът на общината не е станал магьосник, за да намери начин да се прави това.

Винаги съм бил обективен, за мен и за общината „Промяната“ ни върна назад, всеки от нас се надява, нещата да се развиват добре, но смятам, че е недопустимо в 21 век, когато говорим за електронно управление, в същото време да не можем да си платим тока и да се чудим как да си посрещнем ежедневните нужди – какво става със социални домове, училища, детски градини. Умът ми не го побира как ще се оправим тази година, каза Живко Тодоров.

Ако нещата продължават по този начин, това означава разруха за градовете в България и до местните избори нищо да не се случва. А може и това да е целта – да се каже, че кметовете нищо не правят, коментира кметът на Стара Загора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ