Не може да бъде: Татяна Дончева разсипа Мая Манолова и подкрепи Бойко за арестите на Кирил Петков

8

„Ниша вляво съществува заради поведението на БСП. Тази ниша изисква политически проект център-ляво, който не словоблудства с лява реторика, а може да предложи широк кръг с решения. Не го смесвайте непременно с Мая Манолова. Тя има желание да направи политически проект въз основа на „Изправи се“. Не мисля, че този проект ще бъде истинският вляво. Смятам,че трябва по-сериозен проект, който да формулира за какво се бори, да вземе най-доброто от БСП без да кара никой да предава левицата и да изглежда цветарка“.

Това каза в предаването „120 минути“ Татяна Дончева. Юристката и бивш депутат добави, че „не може да се продължава с един гол популизъм“.

Тя коментира и прекрояването на правомощията на КПКОНПИ. „Тя беше създадена като бухалка, затова се отнасям скептично към напъните на новите управляващи. Това прекрояване няма да промени преторианците. Същите те ще работят против вас“, добави тя.

„Промените са абсолютни глупости, чиито автори никога не са пипали дело. Иска се да правят арести извън прокуратурата ли? Дотам се развихри КПКОНПИ. Още ми е съвестно за едно ромче от Бургас. 10 години работело в Кипър, а по едно дело го бяха хванали с обвинение за 150 лв. Взеха му всичко, което имаше. После питаме – потикнахте ли го да краде, вместо да отиде да работи в Кипър“, каза още Дончева и определи като „социалистическа отживелица“ преследването на хора за незаконни доходи.

„Вкарайте в затвора хора с факти, а недейте да развявате заплахи и да ползвате правосъдието за плашило“, призова премиерът Кирил Петков Дончева по повод последните му заплахи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ