Корнелия Нинова: Безспорно е – Държавната петролна компания се закрива

Корнелия Нинова 1

Безспорно е – Държавната петролна компания се закрива, и скоро ще внесем законопроект, свързан със закриването й, заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в отговор на депутатски въпрос в рамките на представянето на проектобюджета за 2022 г. в ресорната парламентарна комисия.

Вицепремиерът съобщи, че остава открит въпросът за съхранението на запасите на горива. Обсъждаме фирмите, които са длъжни по закон да съхраняват запаси, да заплатят това задължение, тези запаси под формата на средства, а държавата да ги купува, съхранява и да отговоря, за да бъдат те абсолютно гарантирани и да не зависят от частни интереси, от това коя фирма дали ги съхранява, или не.

Понякога заниженият контрол в тази сфера показва, че не всички си изпълняват задължението да пазят запаси, каза министърът. Затова ние смятаме, че държавата трябва да поеме големия ангажимент, да ги осигури, държавата има достатъчно терени, където да ги съхранява, а фирмите, чието задължение е това, да ги заплащат, допълни Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ