Минчев се видя в чудо с цирка за прякото излъчване на заседание, пита Биков: Сега какво съм направил?

payimage-516647

Председателят на парламента Никола Минчев се видя в чудо с депутатите на днешното заседание, на което народните представители трябва да решават бюджета на първо четене.

Управляващи и опозиция половин час правиха предложения дали да се излъчват на живо дебатите. В разгорещен спор се превърна „казусът“ по коя телевизия да се предава на живо заседанието. Управляващите поискаха да се предават само първите две точки, а от опозицията – цялото „представление“.

Бившият председател на Народното събрание Ива Митева се намеси и припомни, че по БНТ1 излъчват олимпийските игри. Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС се намеси и предложи да се промени на БНТ2. Председателят на парламента Никола Минчев се видя в чудо и от трибуната дори се заговори за проверка на телевизионната програма.

След като колегите му не приеха предложението на ГЕРБ-СДС, Тома Биков поиска думата по начина на водене. Минчев го попита: „Сега какво съм направил?“, което предизвика смях в залата. Припомняме, че самият той в интервю пред БНР предупреди, че ще паднат големи дебати по бюджета и ще отнеме доста време. В крайна сметка по БНТ2 беше пуснато на живо парламентарното заседание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ