Линда, съпругата на Кирил Петков се страхувала да роди у нас, разкрива самата тя

Кирил Петков

Премиершата Линда Петкова се е страхувала да роди у нас, разкри самата тя в пространствен материал за семейството на новия министър-председател Кирил Петков в канадското издание „Нешънъл Поуст“. От него става ясно, че преди да се установят трайно у нас, блондинката, дарила премиера с 3 момичета, е била в плен на дълга депресия заради невъзможността да работи на пълен работен ден. А новината за диабета на втората им наследница Ема, я съкрушила и станала причината да започне да приготвя суперздравословните сладкиши, превърнали се в неин занаят и бизнес в София.

Оказва се, че преди да предприемат стъпката да заживеят в България, Петкови са прекарали у нас едва 5 седмици. А Линда и сега признава, че близките й в Канада много й липсват.

В статията със заглавие „България очаква много от първата си канадска двойка“ се разбират и други любопитни подробности от запознанството и семейния живот на Петкови, като например, че Маккензи, каквато е моминската фамилия на блондинката, не е знаела нищо за страната ни, преди да дойде

„Той ми каза, че България е на север от Гърция и аз все още не бях сигурна къде е“, казва Петкова.

Петков и семейството му имигрират във Виктория, когато той е на 14. Той става добър приятел с близначката на Линда, която му е състудентка. Запознава се със съпругата си, когато и тя постъпва в същия вуз – Университета на Британска Колумбия. След това се женят, а малко по-късно, за период от 2 години, се установяват в Брюксел, където Кирил Петков си намира работа. След това обаче се връщат обратно в САЩ.

2 години по-нататък Петков приел работа в София като управляващ първия голям търговски парк в България. Но първо Петкова се преместила за кратко обратно на остров Ванкувър.

„Не ми беше достатъчно комфортно да родя в България, така че всъщност… се преместих при родителите си за два месеца“, казва тя. Тогава е бременна с втората им дъщеря Ема. Семейството заминава от Канада за България, когато бебето е само на пет седмици, веднага след издаването на паспорта.

Двойката се сдобива с третата си дъщеря Ани през 2012 г. След пристигането си в България Петкова се занимава с доброволческа дейност, работи малко за неправителствена организация и след това се захваща с онлайн продажби за американска модна компания. Нищо съвсем подходящо; тя била затънала в коловоз и не била щастлива.

„Не съм имала работа на пълен работен ден от около седем години… Исках да се откажа и не знаех какво друго да правя“, казва Линда.

В свободното си време Петкова пекла. Това било отчасти по необходимост, защото година след като пристига в България, тя казва: „Разбрах, че имам проблеми с щитовидната жлеза, които се дължат на глутен. И тогава, няколко години по-късно, разбрах, че всичките ми дъщери имат същия проблем. Тук изобщо нямаше ресурси… така че просто започнах да правя всичко от нулата“, разказва още премиершата.

Така започнала и сладкарската й одисея. „Купих малък магазин за белгийски шоколад, сложих индустриална кухня от неръждаема стомана „и започнахме да правим торти“, добавя Петкова.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ