Спецпрокуратурата с повече подробности за двете разбити групи за наркотици

апелативна-спецпрокуратура

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев разкри, че в рамките на 7 дни са разкрити две групи за производство на наркотични вещества – метаамфетамин и амфетамин. Кръстев съобщи новината на брифинг, който се проведе в София.

Първата група е от четирима човека от Сливен и София. Те са се снабдявали с лекарства от собственик на аптека в Сливен. Намерени са оръжия и вещи, които напомнят културно-исторически ценности. Участниците са осъждани многократно за държане на оръжия без разрешения, кражби, държане на културно-исторически ценности, заяви Христо Кръстев.

По думите му втората група също е била съставена от четирима души. Двама българи и братя македонски граждани. В хода на разследването се устави, че е имало връзка между групите в София и Сливен. Задържани са половин килограм наркотични вещества в Сливен и около 3 килограма метаамфетамин в столицата, допълни още прокурорът.

Осемте лица са задържани за 72 часа, като се очаква през настоящата седмица да им бъде постановена мярка задържане под стража, разкри Кръстев.

Говорителят на Специализираната прокуратура разкри, че аптекарят от Сливен е продавал на извършителите значителни количества лекарства, които способстват създаването на амфетамин и метаамфетамин.

При акциите също така са намерени и пари, но все още не се знае колко точно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ