Прогноза: Ток и парно нямало да скачат след мораториума

парно2

„Моята прогноза е, че цените няма да се повишат много и драстично след падането на мораториума. Честно казано, възможно е да не се повишат въобще“

.Това заяви новоизбраният председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров в предаването „120 минути“ по Би Ти Ви.

Той уточни на няколко пъти, че всичко зависи от анализите през следващите 2 седмици, като КВЕР ще провери ценовата структура и обосноваността на разходите, които влизат в цената на електроенергията. Тодоров уточни, че има само един работен ден в комисията и ще му е нужно повече време. Според него мораториумът е наложен правилно и зависи от Народното събрание кога ще падне.

Председателят на КЕВР каза още, че България има най-ниски цени на тока за бита и на газа. Той допълни, че най-голямата сила, която е движела повишаването на цените към края на миналата година – разходите на ЕРП-тата за технологичните им разходи по мрежата, е компенсирана от правителството.

КЕВР ще провери сделките на новото ръководство на „Булгаргаз“, добави Тодоров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ