МВР прати на ВКП исканите данни за 19-те имена в списъка на Кирил Петков

articles__6b28e06c921e988efd55a37290d94ac3

МВР изпрати днес на Върховната касационна прокуратура исканата информация, свързана със списъка с публично известни имена, който беше предоставен от министър-председателя Кирил Петков, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

На 9 февруари министър-председателят се яви във Върховна касационна прокуратура, където отговори на въпросите на наблюдаващите прокурори в хода на проверката, образувана заради списъка с имена на лица, евентуални извършители на икономически и криминални престъпления, който Петков предостави на държавното обвинение.

В него фигурират имената на Христофорос Аманатидис-Таки, Делян Пеевски, Илко Желязков, Петър Петров, известен като Петьо Еврото, както и аферата „Барселонагейт“ и скандала с кюлчетата и пачките, снимани в чекмедже в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

„Това, което всички трябва да видим е, че никой няма над закона. Много държа на разделението на властите. Аз не мога да поставям срокове. Очаквам да си вършат работата и да се занимават с казуси от огромно обществено значение – свързани с корупция и т.н. Не мога да кажа кой е виновен и кой не, но мога да кажа, че всички се нуждаем от справедливост“, заяви след разпита Кирил Петков.

От държавното обвинение пък обявиха тогава, че ще изискат от Министерство на вътрешните работи и от другите правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, пълна информация за лицата, както и за това дали и какви действия са предприели съгласно законовите им правомощия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ