ГЕРБ – Варна: Бранимир Балачев даде урок на Бойко Рашков по Конституция

Бойко Рашков 1

Варненският народен представител от ГЕРБ / СДС , дългогодишният юрист и адвокат Бранимир Балачев даде открит урок по Конституция и НК на вътрешния министър Бойко Рашков . Това стана от трибуната на НС по време на парламентарния контрол , когато Балачев зададе въпрос за предизборните полицейски репресии във Варненска област.

Варненският депутат посочи, че Конституцията гарантира правата и свободите на гражданите включително и политическите, както и това, че всеки е невинен до влизане в сила на присъда. Той припомни за въоръжените обиски, претърсвания, сплашвания, изземване на лични вещи на кметски наместници и активисти на ГЕРБ в общините Провадия, Долни чифлик, Аврен, Дългопол, Белослав и Вълчи дол в периода от 10 до 18 ноември 2022 г. и последвалите гръмки съобщения за медиите за престъпни групи и задържани лица.

От отговора на Рашков, който се държа за пореден път агресивно и назидателно от парламентарната трибуна, стана ясно, че от образуваните 26 преписки от специализираната полицейска акция 20 са прекратени поради липса на доказателства, има висящи две досъдебни производства, но с изтекъл законов срок и няма нито едно повдигнато обвинение. Преписките били образувани по сигнали и от други служби, обясни Рашков.

Сигналите Ви са без установен източник –някой в банята ми казал нещо, ама аз бях насапунисан и не разбрах кой, репликира Балачев и посочи, че НК предвижда от 2 до 7 г. лишаване от свобода на длъжностно лице, което нарушава политическите права на гражданите.

от Пресцентъра на ГЕРБ- Варна



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ