Даниел Митов: Ходенето в прокуратурата със списък от Гугъл е правен разврат

Даниел Митов

„Напрежението в Украйна расте и хората са в неизвестност, но са притеснени. Очевидно е, че Русия не изтегля силите си от границата. Онзи ентусиазъм от няколко дена се оказа фалшив. От Москва се надяваха да вкарат свои депутати в украинската Рада, които да блокират членството ѝ в НАТО. Русия търси чрез прокситата си в Украйна провокация, за да навлезе в Украйна“. Това заяви пред БТВ бившият вътрешен министър Даниел Митов.

„Не знам дали на КСНС са се обсъждали рисковете от кризата за България. Аз не мога да си представя обаче как Москва ще спре газа за Ердоган или за Сърбия. Не виждам тук да има голям риск, а по-скоро от военен конфликт, близо до България. В подобна ситуация тръгват бежански потоци. Недоумявам как в подобна ситуация не се упоменава и не се оценява поведение на Русия. Президентът и премиерът ни избягват квалификации по адрес на Москва. Кирил Петков каза само, че трябва да изглежда, че в страната ни се говори на един глас. Излиза, че България е слабо звено и не може да формулира интереса си. Ние не можем да разсъждаваме извън собствената си граница и въобще имаме ли принципи? Страната ни не трябва да се крие зад някакъв батальон. Има моменти в човешката история, в които трябва да заемеш позиция и да я браниш“, каза още депутатът от ГЕРБ.

„Управляващите са на власт от година и да спрат да си измиват ръцете с ГЕРБ. Ние отдавна сме изпълнили критериите за Шенген. Кирил Петков няма последователна позиция по тази тема. Премиерът е длъжен да защитава всичко това. Нидерландия и Франция намират някакви свои причини да не искат да ни допуснат. Търсят си аргументи, за да ни спрат. Корупцията я има навсякъде, но обществата на двете страни са скептични. Кирил Петков трябва да брани българските интереси“, допълни Митов.

Той коментира и списъка на Кирил Петков от 20 души, за които твърди, че са корумпирани: „Ходенето в прокуратурата със списък от Гугъл е правен разврат. Политиците трябва да спрем подобно поведение, защото и аз мога да си направя списък с други хора от интернет. В много случаи журналистическите разследвания са се оказали неверни“.

Бившият министър обвини кабинета, че не може да управлява и за това се занимава с къщата в Барселона, приписвана на Бойко Борисов. Той е категоричен, че наши власти в момента занимават с вътрешно политически интриги колегите си в Испания.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ