Петков след гафа с Ковачевски: Аз и Димитър не се поддаваме на провокации

274576164_10158669763686367_5460043182641232208_n

След като два дни нито от кабинета, нито самият премиер Кирил Петков предоставиха официална информация за срещите му с двама от държавните лидери на Скопие – македонския му колега Димитър Ковачевски и президента Стево Пендаровски в Мюнхен, сега Петков излезе с първа позиция във фейсбук.

Коментарът му дойде след критиките, които той получи заради изрязаната снимка с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, от която бе изрязан Ковачевски.

Ето какво написа премиерът

“Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет. Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии.

За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите.

Аз и Димитър вярваме, че това е възможно, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ