Семейство тръгва от България за Украйна, за да прибере децата си

3bae3df6544e3ba015e514343203e165

Адвокат Георги Георгиев е сред българите, които въпреки войната, тръгват към Украйна днес.

Съпругата му е украинка и двамата отиват за да приберат двете си деца – момиче на 15 години и момче на 13 години. Досега са чакали да завършат първия срок. Семейството се притеснява дали границите ще останат отворени и дали ще успеят да доведат децата си в България

Георги Георгиев казва пред камерата на БНТ:

“Те се намират в Черновце, това слава Богу се намира в Западна Украйна, близо до румънската граница. Има смущения във връзките, мобилните връзки не са толкова редовни, интернетът прекъсва, но имаме в апартамента конвенционален телефон.

Много големи опашки има по банкоматите, по банките. Хората се запасяват с храни.

Войната както не я очакваш, войната влезе в моя дом. Тя утре може да влезе навсякъде. Слава Богу, че ние сме в България и в ЕС, това ни дава някаква сигурност.

Има проблеми с електрозахранването в някои места. Когато стана инвазията в Донецка и Луганска област, знаехме от първата минута – съпругата ми има роднини в Луганск. Следим доколкото можем. Други наши приятели от Днепропетровск ние им казахме, че войната е почнала и докато им обяснявахме при тях избухна ракета. Искаха да напуснат, но президентът обяви военно положение и те общо взето си стоят на място.

снимка кадър/ БНТ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ