Ердоган: Турция подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост

Реджеп Ердоган

Турция подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост и разглежда атаката на Русия като тежък удар върху регионалната стабилност и мир, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като отново призова за разрешаване на кризата чрез диалог, предадоха световните агенции и турските медии.

Тази стъпка, която ние разглеждаме като стъпка, насочена срещу международното право, е тежък удар върху регионалния мир, хармония и стабилност, каза той, като добави, че е изразил подкрепата си за президента на Украйна Володимир Зеленски в телефонен разговор днес.

Ердоган посочи, че Турция, която граничи по море и с Украйна, и с Русия, разглежда двете страни като „приятелски“. Той добави, че е искрено натъжен заради това, че Москва и Киев са в конфликт.

Турция отново призовава Русия и Украйна да решават всички противоречия чрез диалог в рамките на Минските споразумения. Турция е готова да положи необходимите усилия за безопасността на турските граждани, кримските татари и всички, които живеят в Украйна, каза турският държавен глава.

Той добави, че смята за недопустима военната операция в Украйна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ