Зеленски: Очаквайте да бъда убит, аз съм цел №1, след мен е семейството ми

991-ratio-zelenski

Президентът на Украйна отрече слухове, че е напуснал страната, руски диверсионни групи вече били в Киев
„Украйна е изоставена сама срещу Русия. Кой е готов да се сражава с нас? Не виждам никого. Кой е готов да даде гаранции на Украйна за членство в НАТО? Всички се страхуват. Оставам в Киев. Семейството ми също е в Украйна. Според информацията ни, врагът ме е определил като цел номер едно, а семейството ми е цел номер две. Те искат да унищожат Украйна политически, унищожавайки мен, държавния глава“.

Това обяви в поредно обръщение към нацията президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Според информацията на украинците, диверсионни части на Кремъл, състоящи се от руски войници, са успели да проникнат в Киев още преди Русия да обяви нахлуването си.

Украинският лидер призова жителите на Киев да са бдителни и да спазват въведения в столицата комендантски час.

„С който и чуждестранен лидер да се чуех днес, чувах едно и също. Първо – те ни подкрепят. И аз съм благодарен на всяка държава, която помага на Украйна наистина, а не само на думи. Но има и второ – изоставени сме сами в защита на нашата държава“, заяви Зеленски.

„Всички се страхуват. Но ние не се страхуваме. Не се страхуваме да говорим с Русия. Не се страхуваме да говорим за гаранции за сигурност на нашата държава. Не се страхуваме да говорим за неутрален статут. Но какви гаранции за сигурност ще имаме? Кои страни ще ни ги дадат? Трябва да говорим за края на тази инвазия. Трябва да поговорим за спиране на огъня. Но сега съдбата на страната зависи изцяло от нашата армия, нашите сили за сигурност, всички наши защитници. И нашите хора, вашата мъдрост“, завърши той.

„Врагът нанася удари не само по военни цели, както твърди. Но и по цивилни. Те убиват хора и превръщат мирните градове във военни цели. Това е подло и никога няма да бъде простено“, заяви Зеленски



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ