Бойко Ноев: Не искам кубетата на храма „Александър Невски“ да бъдат позлатени с кървавите пари на Русия

boiko-noev-trabva-da-se-otnasame-po-spokoino-kam-propagandite-na-rusia-1

Да гледаме стратегическата цел на Путин – заличаване на съвременна Украйна от политическата карта на света, с възможност да бъдат анексирани части от страната. Там очевидно ще бъде инсталирано марионетно правителство. Вероятно ще бъдат свързани Приднестровието с юга и югоизтока на Украйна, а част от Азовско море ще бъде анексирано.

Тази прогноза направи в студиото на Би Ти Ви бившият военен министър Бойко Ноев.

Положението в Украйна е безнадеждно. Въпрос на дни е да бъде свалено редовното правителство, добави той.

Ноев много остро атакува лицемерието на европейските политически елити.

Не е достатъчно само да поставят санкции върху Путин и камарилата му, а да бъдат наложени санкции около западните лидери, които са на хранилките на Путин – Шрьодер, Фион, английски и италиански политици, Льопен. Ето, това трябва да покажат европейските политици… А лицемерието в България – пет часа не можаха депутатите в българския парламент да се обединят около думата „санкции“. Да не говорим, че Бойко Борисов, който беше един от проводниците на руските интереси в България, който по време на управление му се прикриваха престъпленията на руските тайни служби у нас, беше този, който най-силно защити налагането на „санкции“ на Русия, коментира бившият военен министър.

Трябва да се създаде комисия за разследване на подривната дейност на Русия в България, вина за която има на бившият премиер Борисов, подчерта още той.

Бойко Ноев изрази своето мнение и за Българската православна църква. А поводът за коментара му бе плануваната визита на втория човек в Руската православна църква Малофеев, дясна ръка на руския патриарх Кирил (Гундяев), за да подкупва с дарение българските архиереи (но по непотвърдена информация посещението му е отменено заради събитията в Украйна – бел.ред.)

БПЦ трябва да защитава духовните и национални ценности, особено когато има посегателство над тях от страна на Русия. Искам ръководството на БПЦ да каже ясно – ще защити ли тя България посегателството на Русия върху нашата духовност, вяра, писменост, история…Аз не искам кубетата на  храмът „Александър Невски“ да бъде позлатяван с кървавите пари на Русия.

Бившият военен министър засегна и темата за българския батальон.

Български батальон – това е един неудачен продукт на неуверената политическа роля на част от българското ръководство, в опит да се угоди и на русофилските настроения у нас и на съюзниците ни в  НАТО. Това е продукт на една лаборатория на несигурност и не трябва да съществува. Ние трябва да бъдем плътно до НАТО. НАТО има планове за защита на всеки сантиметър на своите членове, има подробни планове как ще защитава своите съюзници. Нашата армия, благодарение на политиката на Борисов, бе докарана до пълна разруха – 5000 комплект – няма кой да кара танковете, няма кой да изстрелва ракетите. Затова България не трябва никога да отказва помощта на НАТО, категоричен бе Бойко Ноев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ