Кирил Петков с нов „бисер“: Русия е бензиностанция с ракети

274232971_250799697241576_6341099012083630376_n

Кирил Петков е разтърсен, че до 48 часа президентът на Украйна Володимир Зеленски може да не е жив. Той сподели, че всички лидери на ЕС са били потресени като са гледали видеото на президента и ужаса в очите му.

„Те вчера унищожиха една армия, има ракети и обстрелване върху една независима държава“, заяви Петков по повод инвазията на Русия. Запитан за думите на Стефан Янев, че трябва да се говори с по-мек тон, Петков заяви, че тук въобще не може да става дума за баланс на силите. „Просто е ужас, защото момчетата до вчера са мислели, че отиват на учение“, допълни Петков.

Той допълни, че никой не е предполагал час такава масирана атака и никой не си го е представял до такава степен.

По отношение на евакуацията на българите от Украйна, Петков заяви, че външният ни министър Теодора Генчовска е напълно отдадена на каузата. Освен това й помага министър Даниел Лорер и се прави всичко възможно.

Петков заяви още, че е провел разговори с Мицотакис, като е поставил въпроса за гръцката връзка, която към момента не е просто необходимост, а основен приоритет, защото трябва да сме готови и за ответни санкции.

За приема на бежанци от Украйна, Петков уточни, че това са това са бели християни, повечето били програмисти и работели хоум офис.

Петков сравни Русия с „бензиностанция с ракети“, защото икономиката й била лимитирана и малка на фона на останалите страни.

Премиерът се похвали, че е забавил Плана за възстановяване и дори се радвал, защото преди имало заложена още една газова централа, а сега си имаме слънчеви батерии и ще си бъдем енергийно независими.

Петков допълни още, че няма никаква представа какво се случва и какви решения ще взима НАТО, но ние ги подкрепяме във всяко решение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ