Съветът на Европа стартира процедура за прекратяване на членството на Русия в организацията

EU_Flag_47943_052

По инициатива на Украйна и Полша Комитетът на министрите на Съвета на Европа започна процедура за временно прекратяване на членството на Русия в организацията.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба съобщи за това в пост във Фейсбук, предаде БГНЕС.

„Съветът на Европа, чиято гъвкавост по отношение на Русия познавам много добре от работата си там като посланик, днес взе революционно за себе си решение – съвместният комитет на Съвета на Европа, обединяващ ръководството на ПАСЕ, представители на държавите членки и генералния секретар на организацията, препоръча да се приложи процедура срещу Русия, която да доведе до изключването на тази държава от СЕ“, заяви Кулеба.

В края на януари Парламентарната асамблея на Съвета на Европа гласува за потвърждаване на пълномощията на руската делегация. Членовете на украинската делегация отбелязаха, че по време на разглеждането на въпроса Русия е започнала да изнудва, като е заплашила да се оттегли от Асамблеята и да спре да допринася за нея.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ