Емил Соколов: Новата опорка на феновете на Русия и Путин е: Не одобрявам войната, но …

27654988_1129299300540797_7427345179319134043_n

Новата опорка на феновете на Русия и Путин е: Не одобрявам войната, но …’

1. Не одобрявам войната, но Украйна не е истинска държава.
Киевска Рус съществува много преди Москва да се появи на картата. Украйна не е просто руска територия, а независима държава, която има по-дълга и богата история от тази на Русия.

2. Не одобрявам войната, но НАТО провокира Путин.
Не, НАТО не провокира Путин. Ако Путин има проблем с НАТО, да го нападне, ако му стиска. Базите на НАТО в страните от Източния блок са там, защото тези страни са разрешили на Америка да има база. Страните от Източния блок са независими не принадлежат на Русия. Украйна дори не е в НАТО и там няма ракети или армия на НАТО.

3. Не одобрявам войната, но Америка нахлу в Ирак.
Дори да допуснем, че войната с Ирак е грешка, две грешки не правят едно добро. Няма логика Украйна да плаща за грешките на Америка. Да нахлуеш в Украйна, защото Америка е нахлула в Ирак, е като да си извадиш зъб, защото те боли ръката.

4. Не одобрявам войната, но Америка създаде Косово.
Косово го създаде бивша Югославия с геноцида, който извърши. Украйна не е извършвала геноцид. Срещу нея се извършва геноцид.

5. Не одобрявам войната, но и двете страни са виновни.
Това е все едно да кажеш, че някоя жената заслужава да бъде изнасилена, защото носи къса пола. Жертвата не е отговорна за действията на престъпника. Доброто и лошото не са относителни категории.

6. Не одобрявам войната, но Русия нямаше друг избор.
Имаше. Можеше да не напада Украйна, която не я застрашава изобщо. Никой не завладява държави, защото няма друг избор.

7. Не одобрявам войната, но Украйна не признава независимостта на Крим и Донбас.

Разбира се, това са украински територии, които Русия откъсна със сила от Украйна. Това е все едно руснаците да окупират Поморие и ние да приемем, че Поморие вече не е българска територия.

от фейсбук профила на Емил Соколов, историк



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ