Хампарцумян: Руснаците ще видят рязко обезценяване на рублата, никой няма да иска да търгува с Москва

левон хампарцумян

Придворните олигарси на Путин ще скъсат с лукса, никой няма да иска да търгува с Москва

„Системата за разплащания SWIFT е заобиколима, но е много трудно. Системата работи от 1970-те години на миналия век, като по нея вървят плащания по цял свят“, каза пред бТВ финансистът Левон Хампарцумян.

„В чисто човешки план руснаците ще усетят рязко обезценяване на рублата“, прогнозира тя.

„За съжаление, Европа е на 60% зависима от Русия, а България – над 90%. Това ще направи конкурентноспособността ни по-ниска, но можем да „благодарим“ за неадекватната „зелена“ политика на Европа“, каза още банкерът.

„Лошите години раждат силни идеи, ковид-пандемията беше началото, но сега виждаме, че има и нещо много по-лошо. Виждаме как едното бедствие отстъпва на другото. Виждаме как лошите момчета на ЕС – Орбан, Полша, и др., решиха да забравят различията си и да подкрепят Украйна. Европа влиза в едно състезание, а войната в Украйна просто ускорява тези процеси. Всички суровини, които се купуват от Русия, може да се взимат и от други места. Разбира се, на съвсем различни цени“, коментира той.

„Светът ще страда, но Русия ще страда повече и много по-дългосрочно“, прогнозира Хампарцумян.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ