Кирил Петков потвърди: Предлагам Тагарев за нов военен министър

65444689_10157691382951833_3929677222213844992_n

Оставката на отбранителния министър Стефан Янев е била потвърдена на заседанието на Министерския съвет. А новият военен министър по предложение на Кирил Петков, отново от квотата на Продължаваме промяната, ще е проф. Тодор Тагарев. Останалите 3 политически сили в коалицията обаче също ще могат да направят номинации, стана ясно от думите на премиера Кирил Петков след заседанието на МС.

Петков заяви, че позиция на снишаване, на преклонена глава, която сабя не я сече, не работи за националния интерес на България.

„Виждам как един диктатор в Москва е взел едни грешни решения така, че сега 18-годишни момчета да се бият помежду си. И никой не говори срещу руския народ, аз самият имам много руски приятели“, повтори премиерът.

190 души са в автобусите от Киев в момента и „зеленият“ коридор се осъществи, съобщи още Петков и похвали МВнР и Служба „Военно разузнаване“ за осигуряването на евакуацията на нашенците. Част от тях са прекарали нощта в мазето на посолството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ