Димитър Георгиев: Нека денацификацията у нас да започне от… ПП „Възраждане“

Untitled-Mitko11-1024x798

„O tempora, o mores“ (в буквален превод: „О времена, о нрави“)!

В последните няколко дни се натрапва чувството, че Втората световна война продължава, но този път СССР воюва срещу себе си и срещу останалият свят. Но пък… усилено се говори за денацификация. Къде точно са нацистите – не става ясно, очевидното е, че в момента се води братоубийствена война в Украйна, а наши политици се упражняват в безсмислено дрънкане в ефир или в социалните мрежи.

Някои от подходите от миналото също се връщат в настоящето. С най-добрите примери от „Окончателното решение“ (на нацистка Германия за „Холокоста“ спрямо евреите) и на лагерите на ГУЛАГ в Съветския съюз.

Ситуацията „омириса“ лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, популярен в социалните мрежи с прозвището „Копейкин“. Ето „1 към 1“ какво е постнал в профила си във „Фейсбук“ варненецът:

„Гледам новините и виждам, че психодесни същества демонстративно се упражнявали да цапат с боя паметника на съветската армия в София. Май и у нас ще се наложи да проведем денацификация. От друга страна, с оглед очевидните ментални увреждания на голямата част от примитивните хуманоиди, извършили геройския акт, по-скоро ще трябва да извършим психодиспансеризация.“

В един от коментарите си Костадинов геройски отговаря, че „Белене е по средата на Дунав и чака. И много скоро ще дочака гости“. (Ще припомним, че о. Белене по времето на НРБ беше своеобразен център на родния ГУЛАГ, там в концентрационен лагер затриваха инакомислещите и враговете на най-човеконенавистния строй – комунизма.)

Много са притеснителните моменти, но да започнем с подкрепа на тезата, защо именно от ПП „Възраждане“ трябва да започне денацификацията, а и прокуратурата да се самосезира. Финалната част от поста на Копейкин за „примитивните хуманоиди“ и „психодиспансеризация“-та идеално отговаря на обида и заплаха срещу неприкосновеността на личността. И удивително точно се „връзва“ с някои основни порядки от Третия райх, където са съществували понятия и „примитивен хуманоид“, и „непълноценна личност“, а и доста други дискриминационни епитети от езика на омразата, които са обект за разглеждане от Наказателния кодекс не само у нас, но и в повечето страни на ЕС.

Истинските нацисти, хората на партайгеносе Адолф Шикългрубер, са приключвали подобни „индивиди“ „хуманно“ – в газовите камери, или с впръскване на бензин в сърцето. А после са подпалвали крематориумите. В ГУЛАГ пък са умирали недоволните от СССР (разбирай Русия).

Затова, като ще денацифициране, нека да започнем от Копейкин и партийката му, защото само от един пост във „Фейсбук“ прозира толкова омраза, колкото в Хитлер и Сталин взети заедно.

А препратката към Белене е като за свободни от литургия монаси. Намекът е повече от ясен, коментарчето само попълва „тезата“ за необходимостта да бъдат ликвидирани будните умове в държавата и пратени я в концлагер, я в лудницата.

Не очаквам д-р Костадинов да ме разбере (това „д-р“ не е медицинско, като при д-р Менгеле, а историческо), но пък все още прокуратурата е в състояние да прецени в езика на омразата дори и в социалните мрежи кой е в състояние в един момент да премине към реални действия.

В защита на графитите за Украйна и срещу Русия може да се допълни, че недоволството е не към руския народ, а към неговата управляваща олигархична върхушка. Която от гърма на крайцера Аврора до ден-днешен така и не разбра, че няма нищо печелившо, достойно или велико във войната.

от фейсбук профила на Димитър Георгиев



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ