Петков пак ли ни лъже? Украйна написа истината, че ще получи 30 бойни самолета от България

Изтребител, МиГ-29

Появи се писмено доказателство от Киев, че Украйна ще получи 30 бойни самолета от България. При това те ще бъдат базирани в Полша, за да може украинските пилоти да извършват полетите оттам

„Нашите партньори ще ни предадат МиГ-29 и Су-25! В случай на необходимост те ще могат да бъдат базирани на полски летища, от които украинските пилоти ще излитат за бойни задачи“, се казва в съобщението.

От кого Украйна ще получи изтребителите:

България (МиГ-29) – 16 бр.
България (Су-25) – 14 бр.
Полша (МиГ-29) – 28 бр.
Словакия (МиГ-29) – 12 бр.

Справка:

МиГ-29 е многоцелеви изтребител от четвърто поколение. Основен многоцелеви изтребител на страните от Варшвския договор и СССР в течение на 80-те години на миналия век. В момента се намира на въоръжение в редица страни по света, включително и Украйна.
Су-25 е едноместен брониран дозвуков щурмовак, предназначен за оказването на авиационна подкрепа в зоната на бойните действия през деня и нощта при условия на визуална видимост на целта, а също и ликвидирането на обекти със зададени координати.

Обектите за поразяване може да са наземни и наводни, а също и на малки височини, бавни цели (Хеликоптери, транспортни средства).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ