Сергей Лавров: Ако избухне третата световна война, тя ще е ядрена

272402767_3142710522680928_3920537275945041668_n

Руският външен министър Сергей Лавров заявява, че ако избухне Трета световна война, тя ще е ядрена. Той е казал това в интервю за катарската телевизия Ал Джазира, цитирано от ТАСС.

По този начин той отговаря на по-ранно изявление на американския президент Джо Байдън, че безпрецедентните санкции са без алтернатива, защото другата възможност е Трета световна война.

По думите му „специалната военна операция“ на Русия е насочена към разоръжаване на Украйна, като според него Москва няма да позволи на Киев да придобие ядрено оръжие.

Той е казал това в отговор на изявления на  украинското ръководство, че Киев може да преразгледа задълженията си по Будапещенския меморандум, който предвижда отказ от ядрени оръжия в замяна на гаранции за сигурност, тъй украинските власти смятат, че той вече е нарушен от страна на Русия и Украйна може да не се съобразява с него.

Сергей Лавров обяснява, че в Русия са били наясно, че ще бъдат наложени санкции срещу страната, но са изненадани, че тези мерки засягат спортисти, представители на интелигенцията, актьори и медийни работници.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ