Цвета Караянчева емоционално: Деца се раждат в мазета, деца на възрастта на моите внуци нощуват в бомбоубежища

Цвета Караянчева

Утре ще станат 7 дена от вероломното нападение над Украйна. Мислех си, колко е страшно децата ти да заспиват под трясък на бомби, картечни изстрели и сирени за тревога, хора да напускат родните си места, семейства да се разделят, да бъдат отнети стотици човешки животи. И защо?

Сблъсък на два братски народа, на хора, които и от двете страни на границата не желаят това безумие. И въпреки всичко то е факт.

Ако беше природно бедствие няма начин да бъде спряно и си казваш: така е трябвало да стане. Но това е нещо предизвикано, наложено върху един мирен суверенен народ.

Вчера, пътувайки, попаднах на клип как да се пазим от ядрена катастрофа. В друга ситуация бих го подминала. Сега го изгледах дори си го запазих. Боже Господи?!

Преди дни имах рожден, за първи път от 53 г. някой освен здраве за РД ми пожелава да има мир.
Следя новините до късно вечер и от рано сутрин – нови ракетни удари в центъра на Харков ,тв кулата на Киев, 400 цивилни жертви, между които и деца, хиляди разрушени домове. Стотици хиляди прекършени съдби .

Одеса възпира бронирана техника, празен град, пустеещи улици.

А лицата на войната: деца се раждат в мазета, деца на възрастта на моите внуци нощуват в бомбоубежища, бащи се сбогуват с невръстни синове и дъщери, защото отиват на фронта. Кой фронт, защо, кому е нужна тази лудост. А дали ще се върнат? Коя година сме? Кой век сме?

И един президент, лидер на Украйна, лидер на Европа, обединител, сред хората си с бойно облекло, който държи духа на нацията си.

И един все по-самотен агресор, към който някакви български политици проявяват политическа коректност, други търсят политически дивиденти.

И на фона на това – отворените сърца и домове на българите. Съчувствие, солидарност, гостоприемност, и това е тяхна лична инициатива. Това е моята България.

И нека всички тази вечер да откраднем една минута от своя комфорт и да се помолим за Украйна, за нейните деца, за света. Да се помолим здравият разум да надделее и предстоящите всеки момент преговори да са успешни!

от фейсбук профила на Цвета Караянчева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ