Конфискуваха яхта за $600 милиона на руския милиардер Алишер Усманов

Image 3

Германските власти са конфискували суперяхта на стойност 600 милиона долара (над 1 милиард лева по днешния курс на долара), принадлежаща на близкия до Кремъл руски милиардер Алишер Усманов, предадоха „Форбс“ и „Дойче Веле“.

Операцията е била извършена в корабостроителницата в Хамбург. Усманов е в списъка с милиардери, които ще бъдат изправени пред санкции от Европейския съюз в отговор на инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари. Неговата 156-метрова яхта Dilbar, оценена на 600 милиона долара, е била конфискувана от германските власти в сряда.

Луксозната яхта е оборудвана с най-големия плувен басейн, построен за такъв кораб, две хеликоптерни площадки, сауна, салон за красота и фитнес.

Освен яхтата, Усманов притежава редица луксозни имоти в Европа, включително в Монако, Лондон и Мюнхен. Усманов купи Dilbar през 2016 г. за цена от 600 милиона долара от германския корабостроител Lürssen, който построи яхтата по поръчка за 52 месеца. Dilbar разполага с най-модерните технологии за сигурност в света, но според производителя е лъжа информацията, че яхтата има и система за противовъздушна отбрана.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ