Паника в Москва: Чака се военно положение, хората бягат масово

Москва

Социалната мрежа „Телеграм“, предпочитана от рускоезичните потребители, ври и кипи от паникьосани московчани. По-заможните жители на руската столица, които съвсем не са малко, спешно се евакуират заедно с близките си в посока Грузия, Израел и ОАЕ по суша и вода.

Причината е изтекла информация, че правителството подготвя утре въвеждането на извънредно положение. Причината е желанието на московския режим да бъде с развързани ръце да смаже в зародиш всеки опит за антивоенна опозиция.

„Ако няма военно положение, руснаците ще изядат Путин жив до седмица“, категоричен е московчанинът Иван Безчасних.

Борсата в Русия не работи вече 4-ти ден под угрозата, че всичките им акции ще се срина. Рублата е ударила дъното и целият резерв е хвърлен в „оцеляване“ и стабилизиране, засега няма резултат

Забранените полети за целия Западен свят също не се приемат лесно от руснаците, особено от тези с по-големи възможности. Всички големи компании се изнасят от Москва и спират вноса, съответно всички бизнеси, вкл. и Лада/ВАЗ спират производство поради липса на вносни компоненти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ