Психолог: Има тревожни симптоми за психическото здраве на Путин, но и средата около него е опасна

росен йорданов 2

Нямам достатъчно надеждни данни за психическото състояние на Владимир Путин, но има други индикации, които са обезпокоителни.

Така например става дума за забелязаната напоследък дистанция, която той спазва при различни срещи. Той поставя хората на все по-голяма дистанция, виждаме го как разговаря през една дълга маса. Това изтъкна в свой коментар по Нова ТВ психологът Росен Йорданов. Според него един от важните индикатори за вътрешни смущения е увеличаване на зоната на личното пространство.

И още един елемент – не важно само какво е състоянието на Путин, но е важна е средата около него. В момента наблюдаваме по руските медии пълна липса на плурализъм, различното мнение отсъства, вадят се налудничави и маниакални идеи. Дори и Путин да е в най-добро здраве, средата около него е нездравословна. Средата на маниакалност в Русия е нездравословна и опасна, добави Йорданов.
Той изтъкна, че светът и украинците, които са били непосредствена жертва на войната, тепърва ще трябва да се справят с психическите последствия от нея.

Фокусът е върху хората, които са били непосредствено във военни действия. Стресът от тревожното очакване на драматични събитията се отразява в последствие на психиката. Проучвания показват, че хора, които не са били на бойната линия по време на Втората световна война, години след това имат симптоми от преживяното. Например запасяват се с хранителни продукти, без да има необходимост от това, проявяват тревожност и т.н. Тези последствия от войната тепърва ще се проявяват, посочи психологът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ