Президентът на Украйна Володимир Зеленски е оцелял в три опита за убийство в последната седмица

274300308_376138927667627_3307701753225015726_n

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е оцелял в три опита за убийство в последната седмица, съобщава британският „Таймс“, като се позовава на свои източници.

Според информацията два отделни отряда са били изпратени за покушението му – наемници от подкрепяната от Кремъл групировка „Вагнер“ и чеченски специални части. И двата опита са били осуетени от антивоенни елементи във Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, пише „Таймс“.

Наемниците на Вагнер в Киев са претърпели загуби по време на опитите си и се твърди, че са били разтревожени от това колко точно украинците са предвидили ходовете им. Източник, близък до групировката, заяви, че е било „зловещо“ колко добре информиран е изглеждал екипът за сигурност на Зеленски.

„Таймс“ цитира украинския секретар по национална сигурност и отбрана, който казва пред местни телевизии, че са получили информация от ФСБ – „които не искат да участват в тази кървава война“.

Зад два от опитите стои подкрепяната от Кремъл „Вагнер груп“, съобщава „Таймс“. Ако те са били или са успешни, Москва би могла да отрече прякото си участие в заговора за убийство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ