Продължава Промяната: Олиото стигна зехтина по цена, мина 5 лева за литър

Image_11060171_302_0

„Олигарх с 4 стека олио си търси жена.“ Такива постове се появиха в социалните мрежи, след като цената на олиото подгони 7 лева в някои пловдивски магазини.

Традиционно скъпото „Олин“ вече е почти колкото зехтина – 6,79 лв. за литър, „Калиакра“ – 5,49, „Бисер Витал“ – 5,99, в една от големите търговски вериги. „Вчера дойде ново зареждане на цена от 4,60, аз на колко трябва да го продавам, за да имаме и някаква печалба“, попита служителка на магазина.

Тя признава, че готвенето с олио вече излиза почти същото като използването на далеч по-полезния зехтин, но казва, че няма какво да се направи при завишените цени на едро.

По магазините все още се намират бутилки и на цена под 5 лв. – 4,79 лв. за литър „Калиакра“ например. Те обаче от предходни доставки на едро, пише „24 часа“. В малките квартални магазинчета също има олио на старите цени, но продавачките не се наемат да кажат какво ще правят, ако при следващата поръчка се окаже, че трябва да платят почти двойно за доставката.

Пред рафтовете с олио почти не се спират купувачи. Някои просто поглеждат цените и подминават. На какво се дължи скокът на мазната течност производители избягват да говорят.

снимка от фейсбук



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ