Милиардер си хвърля руския паспорт: Всичко, което Путин докосне, умира

275368776_376074761187120_4641826595680541170_n

Руско-израелският олигарх Леонид Невзлин съобщи, че планира да се откаже от руския си паспорт като знак на протест на инвазията на Русия в Украйна.

„Всичко, което Путин докосне, умира“, написа Невзлин във фейсбук. „Аз съм срещу войната. Аз съм против окупацията. Аз съм против геноцида на Украинския народ“, написа той.

Невзлин беше сред първите видни руски олигарси, решил да пристъпи към изгнание в Израел, бягайки от това, което той определи като „кампания на политически мотивирано преследване от руския президент Владимир Путин”.

През 2003 г. Невзлин избяга от Русия в Израел докато течеше подкрепяно от Кремъл разследване на неговата петролна компания „Юкос“. Невзлин е съсобственик на „Юкос“ заедно с Михаил Б. Ходорковски, който беше осъден на лишаване от свобода от московски съд по обвинение в измама, а по-късно и в присвояване и пране на пари.

Израел отказа искането на Русия за екстрадицията на Невзлин, за да бъде обвинен от Москва за убийство, опит за убийство и финансови престъпления.

Невзлин отрича всички тези обвинения и каза, че те са опит на Путин да заглуши него и други критици на режима.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ