Чолаков: Подозирам, че сега ще почнат едни НПО да получават едни пари, за да посрещат бежанци

Радомир Чолаков по бТВ

ГЕРБ-СДС предлагат пакет от законови изменения за облекчаване на процедурите за бежанци от български произход.

Внесени са три законопроекта, един от които е законопроект за изменение и допълнение на Закона за убежището и бежанците.

„В Полша вече са приели 1 милион бежанци, в Румъния – неколкостотин хиляди, което значи, че тези държави работят много добре, те са много високоорганизирани. Ние очевидно не сме. На 14-ия ден правим щаб и евентуално в петък ще започнем да регистрираме бежанците по директивата за временната закрила, което е жалко вече“, коментира пред БНР Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„Ние сме в ситуация на форсмажор и аз не мога да разбера тази детска игра, която продължава да се играе, с управлението на страната“, заяви Чолаков в предаването „Преди всички“.

„Организационно нашето правителство не знае как да се справи с този проблем, а то не се справя, защото не включва кметовете“, изтъкна Чолаков. По думите му в законопроекта на ГЕРБ централно място е отредено на местната власт и какво правят кметовете в настоящата ситуация с бежанците.

Вторият законопроект касае Закона за доброволчеството. Според Радомир Чолаков такъв закон трябва да се приеме спешно, защото е останал проект от последния мандат на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ