Голяма верига супермаркети у нас спира от продажба руските стоки

Магазин стоки

Koнфлиĸтът в Уĸpaйнa пpeдизвиĸa oгpoмнa нecтaбилнocт във финaнcoвитe пaзapи и дpacтичнo yвeличи нecигypнocттa в обществените нагласи oтнocнo възcтaнoвявaнeтo нa глoбaлнaтa иĸoнoмиĸa.

Последните дванадесет дни минават под надслов за подкрепа на бежанците от Украйна, като редица бизнеси дават своя принос, а вълната от съпричастност не стихва. BILLA България е сред включилите се активно в подкрепа на украинския народ, в отговор на кампанията по набиране на материални дарения, която стартира на 27 февруари, 2022 г., по молба на Украинския Червен кръст, във взаимодействие с правителството страната ни.

Веригата подкрепя инициативата съвместно с дългогодишния си партньор – Български Червен кръст.

Компанията е дарила хигиенни продукти от първа необходимост на стойност над 13 000 лв., в отговор на нуждите на пострадалото население в Украйна.

Списъкът с продукти обхваща течен сапун, тоалетна хартия, мокри кърпи, прах за пране, паста за зъби, бебешки пелени и други, част от собствените брандове на BILLA – Clever, BILLA, Today или общо 110 кашона хуманитарна помощ.

От 10 март, кампанията „Купи и Дари“ на BILLA България и Българския Червен кръст ще премине под знака на съпричастността и подкрепата за бежанците от Украйна. Търговската верига отправя посланието „Да помогнем заедно на украинските бежанци“ и в рамките на един месец ще насърчава събирането на трайни хранителни продукти в добре познатите колички на кампанията в касовата зона на магазините.

Междувременно, от началото на месец март стоките с руски произход, които са предимно в категория алкохолни напитки в магазините на BILLA в цялата страна, са спрени от продажба.

„Потребителите ни познават руския алкохол. Вярваме обаче, че богатият ни асортимент ще им предостави възможност да изберат други висококачествени продукти в тази категория, на добри цени“, споделят от търговската верига.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ