Абсурден случай! Бизнесмен изгърмя – пълнил нафта в цистерна за мляко

Горива, петрол

Областната дирекция по безопасност на храните подгони превозвач, напълнил цистерна за мляко с нафта на бензиностанция.

Оказва се, че абсурдният случай, който предизвика възмущение сред хиляди потребители на социалната мрежа фейсбук, е от региона на Велико Търново. Шофьорът, дръзнал да складира нафта в цистерната, ще се раздели с разрешителното си за бизнес, пише „Борба”.

„Това е грубо нарушение на Закона за храните, въз основата на което на превозвача ще бъде отнето разрешителното за дейност, ще му бъде връчен акт за констатирано нарушение.

На базата на този акт ще бъде издадено наказателно постановление, след което ще бъде определен размерът на санкцията“, коментира директорът на ведомството д-р Станимир Спасов. До установяване на нарушението се стигнало след подаване на сигнал до звеното.

До момента такъв казус не е имало на територията на областта, посочи той. Шефът на дирекцията отказа да уточни в коя бензиностанция е било засечено нарушението, отбелязвайки, че е в ход наказателната процедура.

Случаят е от 2 март, когато  пред бензиностанциите се извиха километрични опашки от желаещи да се запасят. Стигна се до истерично пълнене на бидони, туби и всякакви подръчни съдове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ