Борислав Цеков светна душманите на Борисов колко са жалки: Сега ще видите „червена херинга“

payimage-525108

„Начинът, по който се разиграват събитията около полицейската акция, свързана с бившия премиер Бойко Борисов и други функционери на ГЕРБ, създава впечатление, че се разиграва операция тип „червена херинга“, както се нарича в практиката на Запад. Това наименование идва от фалшиво оцветяваните в червено сушени риби“, това заяви докторът по конституционно право Борислав Цеков по повод ареста на Борисов.

„Като „червена херинга“ се обозначава организирането на ситуации и подхвърлянето на фалшиви следи, които да отклонят вниманието от по-важен въпрос.

Знаете пред какво критично решение е изправена настоящата власт през следващите дни, нали?

Точно така – темата с евентуалните искания България да изпрати въоръжения в Украйна. Това искат да овъртолят в евтини зрелища посред нощ“, поясни д-р Борислав Цеков, цитиран от „Труд“.

Той коментира и думите на премиера Кирил Петков, които се появиха секунди след първата новина за ареста на Борисов: „Що се отнася да фейсбук-статуса на Кирил Петков, че никой не бил над закона, той самият е ярко опровержение на тази максима – постави се не просто над закона, но и над Конституцията“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ